חוג סועדים

  • פשטידת בשר וירקות/ עליזה

    פשטידת בשר וירקות/ עליזה הסיפור מאחורי המתכון- אנחנו מאוד אוהבים  (בעיקר הנכדים ) מרק  עוף ,אך את הבשר המבושל איננו אוהבים לאכול לכן:   אני מקלפת את הבשר (בדרך כלל כנפיים מעוף) לאחר בישול המרק  לוקחת את הירקות המבושלים- סלרי, דלעת, קולרבי, קישואים, קרישה, אם יש עוד צרפו בבקשה.  את הגזר החתוך אני מוסיפה למרק.  חותכת בצל ו-4 שיני שום ומטגנת עם 3 כפות שמן זית, לעיתים אני מוסיפה גם פטריות לבצל שהזהיב ומטגנת מעט.  טוחנת את כל המצרכים במטחנת בשר, מוסיפה 2/3 ביצים (לפי כמות העיסה) מוסיפה מלח ופלפל (לפי הטעם)וכ- 2כפות קווקר.  מערבבת הכול יחד , משמנת קלות תבנית אינגליש קייק,(לפעמים מספיק לשתי תבניות) מפזרת מעט פירורי לחם בתחתית התבנית מעליה את העיסה ולמעלה מעט פירורי לחם.  אופה בחום של 160 מעלות עד שהפשטידה משחימה ונהיית מוצקה.  אפשר לאכול חם כמנה עיקרית או קר על לחם .(מתקבל מאוד טעים עם חרדל)  בתיאבון קרא עוד...
  • חוג הסועדים סוגר עוד עונה

      פגישת חברי חוג הסועדים בביתם של עליזה ודני ולטר לסיום עונת 2010-2011.   דברים לכבודה של חוה ג'וזף-מרכזת החוג בשנים האחרונות ולעליזה ולטר שקבלה על עצמה את התפקיד.   חוה יקרה, בשם חברי חוג הסועדים אנו מודים לך על שהתנדבת בשנים האחרונות להוביל בחריצות את המסורת החברתית-קולינרית בשדה–ורבורג. מסורת שצמחה לפני 24      שנים שמקורה ברמות-השבים .  היא אומצה על ידינו מתוך מחשבה שמפגשים נינוחים סביב שולחן האוכל מאפשרים הכרויות חדשות בקרב חברי הכפר ומחזקים ישנות. החוג הוקם לפני שהוקמו ההרחבות הגדולות וכשאלה קמו, קיווינו שהוא יאפשר מגע נעים עם התושבים החדשים. תקוה זו התבדתה. וחבל. במשך השנים נוכחנו שמפגשים טעימים אלה, מעודדים מחד את ה"לוקל-פטריוטיזם" ומאידך מאפשרים "הוצאת קיטור" קלילה בין מנה למנה… ושוב, תודה לך חוה על פעילותך הברוכה.   בהזדמנות זו נודה לכל מי שתרם להמשך קיום החוג במשך    24 שנותיו ונזכור את חברתנו חוה ירקוני ז"ל שהייתה מראשוני הפעילים.     ולך עליזה יקרה, שלאורך כל הדרך תורמת ומתנדבת בכפר, אנו מאחלים הצלחה ויצירתיות בהובלת העגלה הזו. ואולי גם תצליחי להרחיב את החוג לסדוק את החומה הוירטואלית של ההרחבות… קרא עוד...
  • חוג הסועדים מחדש פעילותו

      חוג הסועדים           מחדש את פעילותו ויתקיים  בערבים מקסימים וטעימים. מפגש ראשון בחודש אוקטובר.                      הירשמו בהקדם אצל עליזה ולטר- טל- 4370580 -052                                                  טל בית- 7410222 -09          להתראות קרא עוד...
  • מתכונים מחוג הסועדים – הסעודה הפותחת את העונה

        פשטידת חצילים -לתבנית 24 -עליזה בצל גדול חתוך לקוביות קטנות 2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות 2 קרישה , לפרוס לפרוסות דקות 1 שורש סלרי, מגורר על פומיה גסה 3 ביצים  1 כף אבקת מרק בצל כ- 2 כפות פירורי לחם 3 כפות שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה- מזהיבים על השמן את הבצל,מוסיפים את קוביות החצילים, הקרישה והסלי. מערבבים ומאדים את הירקות על אש בינונית עד ריכוך. מוסיפים לאחר צינון את הביצים אבקת המרק, התבלינים ופירורי הלחם, מערבבים יחד ואת הכול שמים בתבנית משומנת , בתחתית התבנית מפזרים מעט פירורי לחם וכך גם מלמעלה. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180/190 מעלות.   עוגת בננות -זהר בשן (מסדנת הבישול הבריא ) 1 כוס סוכר חום 2 ביצים 1/2 כוס שמן קנולה 1 כפית תמצית וניל מיץ מלימון אחד 4 בננות בשלות 1 1/4 כוס קמח מלא(מנופה) 1 כפית אבקת סודה לשתיה 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים מעט מוסקט תחון אופן ההכנה- לחמם את התנור ל 180 מעלות, לשמן תבנית אנגליש (מלבנית) בקערה, לערבב סוכר וביצים ולהוסיף את השמן(לא חייב במיקסר)להוסיף מיץ לימון, וניל ובננות, למעוך את הבננות ולערבב הכול. בקערה נפרדת- לערבב קמח מלא עם אבקת סודה , מוסקט ,ואגוזי מלך,לשפוך את החומירם היבשים לרטובים ולערבב. לאפות כ- 50 דקות בתיאבון!!!!   קרא עוד...
  • חוג הסועדים – סיפורו של מתכון

            ספורו של "חוג הסועדים" בשדה-ורבורג   מזה למעלה משני עשורים, פועל בכפר "חוג הסועדים"- פעילות חברתית-גסטרונומית.  במפגש חברתי של נורית ומיכאל שטרנברג עם משפחת שטיינהרט מרמות השבים, הוצג החוג שפעל בהצלחה כבר במשך מספר שנים ברמות השבים. הרעיון שבה את ליבם וביוזמתם, נרתמה לנושא בהתלהבות הבשלנית הדגולה, חוה ירקוני ז"ל ויחד עם נורית הובילו את החוג משנת 1980 עד 1994 . בהמשך, התנדבו מארגנות נוספות והחוג ממשיך לפעול עד היום.  בימים אלה, קבלה את השרביט עליזה ולטר ,אשר תחליף את חוה ג'וזף, שרכזה בהצלחה את החוג במשך תקופה ארוכה. כיצד החוג פועל? מידי חודשיים שלושה נפגשים חברי החוג בקבוצות של כ-8 חברים לארוחת ערב משותפת. למפגשים אלה יש מאפיינים המייחדים אותם. במשך שנה מתקיימות  כ 3-4 פגישות.     מארגני החוג בוחרים בכל פעם את המשפחות המארחות ומוסרים לידיהן את רשימת האורחים, בצרוף חוברות תפריט לאותו ערב, שבהן יש מתכונים בדוקים עם הוראות הכנה מדויקות. התאריך נקבע ע"י המארגנים אך המארחים רשאים לשנותו על פי רצונם ורצון האורחים. יחיד עם זאת, יש מקום לגמישות ויצירתיות של המשתתפים. על המארחים לחלק את החוברות לאורחיהם. איש ,מלבד המארגנים והמארחים ,אינו יודע מראש מי יהיו חבריו לשולחן. זוהי הפתעה! לאור נסיון של שנים רבות, יש חוויה מיוחדת ועניין רב בחברותא הלא שגרתית… ככל שמספר החברים גדל -ההפתעה והגיוון גדולים יותר. בכל סיום עונה (שנה) נערך מפגש של כל חברי החוג  עם תכנית אמנותית או הרצאה,בליווי טעימות ממבחר המתכונים.   החוג מאפשר פגישה נינוחה, ליד שולחן ערוך בחן, עם חברים מהכפר שאת חלקם אינם מכירים. ובנוסף מאפשר הכרות של "חדשים" עם וותיקים . צעירים ומבוגרים. הרי כולנו מאותו הכפר ומכנה משותף לכולנו- אהבה למקום בו אנו חיים ולאנשיו. קרא עוד...