פשטידת בשר וירקות/ עליזה
הסיפור מאחורי המתכון- אנחנו מאוד אוהבים (בעיקר הנכדים ) מרק עוף ,אך את הבשר המבושל איננו אוהבים לאכול לכן:
אני מקלפת את הבשר (בדרך כלל כנפיים מעוף) לאחר בישול המרק
לוקחת את הירקות המבושלים- סלרי, דלעת, קולרבי, קישואים, קרישה, אם יש עוד צרפו בבקשה.
את הגזר החתוך אני מוסיפה למרק.
חותכת בצל ו-4 שיני שום ומטגנת עם 3 כפות שמן זית, לעיתים אני מוסיפה גם פטריות לבצל שהזהיב ומטגנת מעט.
טוחנת את כל המצרכים במטחנת בשר, מוסיפה 2/3 ביצים (לפי כמות העיסה) מוסיפה מלח ופלפל (לפי הטעם)וכ- 2כפות קווקר.
מערבבת הכול יחד , משמנת קלות תבנית אינגליש קייק,(לפעמים מספיק לשתי תבניות) מפזרת מעט פירורי לחם בתחתית התבנית מעליה את העיסה ולמעלה מעט פירורי לחם.
מערבבת הכול יחד , משמנת קלות תבנית אינגליש קייק,(לפעמים מספיק לשתי תבניות) מפזרת מעט פירורי לחם בתחתית התבנית מעליה את העיסה ולמעלה מעט פירורי לחם.
אופה בחום של 160 מעלות עד שהפשטידה משחימה ונהיית מוצקה.
אפשר לאכול חם כמנה עיקרית או קר על לחם .(מתקבל מאוד טעים עם חרדל)
בתיאבון