לזכרם

חברים יקרים,

עדיין לא עבר יום הזכרון ובפתח כבר מתדפק יום העצמאות. העצב העמוק והשמחה מהולים זה בזה כמעט בכל ארוע ישראלי-יהודי. לנו נותר לקבל "את המר והמתוק" יחדיו.

בערב יום הזיכרון, זכינו להתייחד עם זכרם של חללי צה"ל בטקס מסורתי שהרעיד את נימי הלב ונגע בכולנו. 

לפני ואחרי הטקס זכה הארכיון- מוזיאון במבקרים רבים שחלקם היו כאן לראשונה.

* בשבוע שעבר צויין האחד במאי- חג הפועלים אשר הולדתו החלה בשנת 1884 עם פרוץ מאבק למען זכויות הפועלים בקנדה ובארה"ב.

בשנת 1889 נקבע יום ה-1 במאי ליום לחג הפועלים הבין-לאומי. בארץ ישראל החלו לציין אותו בשנות ה-20 של המאה ה-20. בישראל מעמדו של חג הפועלים ידע עליות ומורדות ובשנים האחרונות, תנועת "הנוער העובד והלומד" הפכה את האחד במאי ליום פעילות מיוחד ונערכים מצעדים וימי עיון. 

באחד במאי  נערך "ערב שירי עבודה" בבית בן גוריון בת"א בהנחיית יותם רגב משדה בוקר ונוגה אשד ששרה עם הקהל . חיה משי ואנוכי השתתפנו ונהננו!

ב-1 במאי מלאו 20 שנה לפטירתו של הסופר/ מחזאי/ פזמונאי- יגאל מוסנזון אבי סדרת הספרים "חסמבה" …

*  זכינו ב-3 ביקורים בארכיון-מוזיאון;

  הראשון: ביקור של ראש המועצה , מוטי דלג'ו  סגנו- צפי, מנהל מחלקת התרבות- אבירם, מנהלת מחלקת בנין- נילי, ומזכירותיהם. חסי, רפי ואנשי הצוות הפעיל של הארכיון  ארחו אותם ולקינוח הצגנו בפניהם את האנדרטה בבית העלמין. המבקרים התרשמו מאד.

  השני: עומר, תלמיד כתה ד' השוקד על פרויקט "הישוב שלי" הגיע עם אמו לראיין ולקבל מידע על שדה ורבורג. בכל מפגש שכזה אני חשה שצעדנו צעד נוסף בהנחלת ההיסטוריה המקומית והעמקת השורשים של הדור הצעיר.

השלישי:   ביקורו של צביקה וייסברוד- ורד מבית אלפא שחי בכפר בילדותו. משפחתו מוכרת לותיקים. את שמו של אחיו, ארנון , וסיפור חייו הטראגי תוכלו למצוא בספר הזיכרון בארכיון-מוזיאון, 

 *  בעקבות  האירוע שערך דוידי תבור, גילינו צאצאים של משפחת שטרן מנדל ופרידה שהגיעו עם קבוצת ראשוני הכפר, עזבו והתיישבו בשבי-ציון. נוצר קשר עם המשפחה וכך מצאנו עוד חלק  מתמונת הפאזל של שדה ורבורג.

* ביום חמישי, נערכה ישיבה בנושא המשך פיתוחו של גן הכלים החקלאיים וסביבתו. בפגישה השתתפו חסי, רפי, טלי , קרלה, אורי ונורית.

* העבודה בשוטפת בארכיון-מוזיאון ממשיכה ברציפות וממלאת את כולנו בסיפוק רב.

* אנו מתכוננים לפתיחת תערוכת צילומים לזכרו ולכבודו של חנס להמן ז"ל שתתקיים ב-14.6.2014 בסמוך ליום הולדתו.

* ואחרון חביב,

אותו פרדס הגובל בצידו האחורי של הארכיון-מוזיאון, שצולם לפני זמן קצר  בפריחת פרגים מרהיבה, יבש תוך ימי שרב ספורים ובעליו, רם מרגולין, תיחח את הקרקע. כך, בכל עונה ועונה משתנה הנוף הנשקף מחלון הזכוכית הענק. שווה לראות!

שלכם, 

נורית שטרנברג וצוות הארכיון

 


 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *